Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinje

Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinje

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Kačamak sa sirom iz bugarske kuhinje4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Vreme je da probate jedan klasičan recept iz bugarske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 400 g
  • voda - 1 i 1/4 l
  • maslac - 125 g
  • sir - 400 g
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kukuruzno brašno u polanavedene količine vode, a ostatak tečnosti stavite u šerpu na ringlu da provri sa maslacem.

Nakon što provri, počnite da dodajete u porcijama rastvoreno kukuruzno brašno, neprestano mešajući.

Prepoznaćete da je gotovo kada smesa počne da se odvaja od zidova posude.

Servirajte kačamak dok je vreo, tako što ćete ga posuti alevom paprikom i namrvljenim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: