Način pripreme
Sipajte kvasac u toplo mleko sa šećerom i nekoliko kašika brašna. Sipajte u posudu deo brašna, ulje, jaja, prašak za pecivo, so i kad kvasac nadođe, dodajte i njega.
Zamesite i pospeno dodajte brašno, dok se ne dobije meko i elastično testo. Podelite na 8 jednakih delova, ne treba da ostavljate da nadođe. Svaku od njih razvijete na koru prečnika oko 20 cm.
Preko svake kore stavite tanke listiće masalca. Preko nje sledeću koru, posle maslac i tako dok ne razvijete svaku koru. Preko poslednje ne stavljajte masalc. Pazite da nema mnogo maslaca blizu krajeva, zato što će vam izaći prilokom razvijanja i kora će vam se upropastit.
Razvućite sve na jednu veliku okruglu koru, debljine oko 7-8 mm. Kad bude gotova isecite je na 2, posle na 4, posle na 8, 16 - kao picu. Koliko vam kora dozvoljava. Na svaki kraj stavljate čokoladu, sir ili slatko i uvijte spolja ka unutra.
Poređajte kroasane u pleh, između njih ostavite bar 2 prsta rastojanje od kiflice do kiflice, zato što mnogo rastu. Ostavite da nadođe oko 30 minuta na toplom. Nakon toga ih ispeci u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Neka vam je slatko!