Teleći čili

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Teleći čili2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Vatreni ukus i specijalna aroma od koje će vam poteći voda na usta"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • pasulj - 400 g, crveni
  • čili - 80 g
  • paprike - 3 komada crvene +1 zelena + 1 žuta paprika
  • ulje - 3 kašike
  • maslac - 60 g
  • beli luk - 3 čena
  • luk - 400 g
  • kečap - 2 kašike
  • paradajz - 300 g, pasiran iz konzerve
  • lovorov list - 2 komada
  • so
  • beli biber - po ukusu
  • bujon - 1 litar, teleći
  • kukuruz - 100 g, iz konzerve
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso se samelje na mlinu za meso. Crveni pasulj se ostavi u vodi preko noći. Sledećeg dana se zagreju ulje i maslac u velikoj šerpi i stavi se mleveno meso da se isprži, uz neprekidno mešanje.

Nakon što se teleće mleveno meso isprži, dodaju se iseckan luk, isečene paprike, oceđen pasulj, kečap, pasirani paradajz i usitnjen beli luk.

Sve se dobro promeša i dodaju se lovorov list i teleći bujon. Tako se jelo ostavi da vri oko sat vremena i dodaje se skuvani kukuruz. Čim je pasulj omekšao, teleći čili je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: