Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Čili»Čili verde sa svinjetinom

Čili verde sa svinjetinom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Čili verde sa svinjetinom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
12/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Postoji mnogo načina da se pripremi svinjetina, ali pogrešili biste ako ne probate i ovaj - Čili Verde sa svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • za zeleni sos verde
  • paprike - 3 - 4 komada, zelene, pečene i oljuštene
  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 2 čena
  • ljute paprike - 1 komad
  • bujon - 100 ml, pilećeg bujona
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so
  • biber
  • ulje - 1 kašika
  • za čili
  • svinjetina - 400 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 kašike
  • za prilog
  • pirinač - kuvan
  • tortilje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite sos verde, tako što ćete ispeći paprike i oljuštiti ih. Sitno iseckajte luk, beli luk i ljutu papriku (čili). Zagrejte ulje i pržite luk, beli luk i ljutu papriku oko 5 minuta.

Kada omekšaju, dodajte seckane paprike i začine. Pržite još oko 2 minuta, sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Napravite pire od smese u blenderu, razblažite bujonom.

Meso isecite na male zalogaje, a šargarepu i luk na sitno. U dubljem tiganju na umerenoj temperaturi zagrejte ulje i pržite meso do zlatne boje oko 10 minuta, povremeno mešajući.

Dodajte šargarepu i luk i pržite još 10 minuta dok ne omekšaju. Dodajte sos verde i malo vode ili bujona. Poklopite, smanjite vatru i kuvajte oko 40 minuta.

U međuvremenu skuvajte pirinač kao prilog mesu.

Poslužite čili vruć u velikim tanjirima sa pirinčem i tortiljama.

Čili verde sa svinjetinom je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: