Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Hot dog»Čili-dog pogača

Čili-dog pogača

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Čili-dog pogača
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Super parti predlog sa zagarantovanim rezultatom"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 12 komada, za hot - dog
  • lisnato testo - 500 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 250 g
  • stari luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 1/2 šolje
  • kečap - 1/2 šolje
  • čili u prahu - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • topljeni sir - 100 g
  • kačkavalj - 50 g
  • mladi luk - pera za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu na 180 stepeni. Svako parče kobasice isecite na tri dela. Na brašnom posutu radnu površinu stavite listove lisnatog testa i razvucite oklagijom po horizonstali i jednom po dijagonali. Isecite na male trouglove i uvijte isečene kobasice kao kiflice, ali nemojte zatvarati ivice.

Poređajte male hot-dog kiflice u pleh prečnika 20 cm u dva poređana kruga oko ivice pleha, ostavite rupu u sredini pleha.

Pecite 15-20 minuta dok testo ne naraste i dok ne dobije zlatnu boju.

Za to vreme napravite čili sos sa mlevenim mesom. U tiganju propržite sitno iseckan luk dok ne postane providan. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne bude gotov, dok se ne izmrvi.

Dodajte sok od paradajza, kečap, šećer, kumin, biber. čili, topljeni sir, mešajte dok se ne pomeša dobro sa mlevenim mesom i ostavite da se krčka 10 minuta. Sir treba potpuno da se rastvori u sosu.

Izvadite pečeni prsten od hot-doga i popunite rupu čili sosom, pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se kačkavalj rastopi.

Pre serviranja pospite sitno iseckanim perima mladog luka. Ukusno i brzo jelo za gladne i zauzete ljude, koji vole pikantnu hranu, garantovano će vas zasititi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: