Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma od svinjskog mesa u đuvečari

Kavarma od svinjskog mesa u đuvečari

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
2033371838
Kavarma od svinjskog mesa u đuvečari
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 2
14/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Vreme je da pojedemo nešto ovakvo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • praziluk - 3 struka
  • luk - 3 glavice crnog luka
  • pečurke - 250 g
  • paprike - 2 komada, crvene
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • čubar - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • crveno vino - 1 šolja
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na krupnije komade, začinite unuverzalnim začinom i dinstajte. U istoj masti dinstajte pečurke, luk, praziluk i paprike. Začinite solju, biberom i čubrom.

Na dno đuvečare sipajte smesu od povrća, odozgo poređajte ivice mesa, sipajte malo crvenog vina. Poklopite i pecite oko sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: