Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa susamom iz rerne

Piletina sa susamom iz rerne

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Piletina sa susamom iz rerne2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nema prženja, nema prljanja - hrskavi pileći fileti, pripremljeni za tren oka u rerni"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 600 g
  • so
  • jaja - 2 kopmada
  • prezle
  • biber
  • susam
  • kukuruzno brašno
  • ulje - ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

File se opere i osuši. Iseče se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mleveng bibera.

Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomešate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna.

Možete koristit kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrejte rernu na 220 stepeni.

Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obe strane i poređajte, sa malim rastojanjem. Svako parče pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.8
53
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Ne pise na kojoj se temperaturi
10.06.2024 11:26
1
Anonimni
Anonimni
Bez veze! Neprecizno i ovaj recept
24.01.2024 14:09
Anonimni
Anonimni
Neprecizno i
24.01.2024 14:09
Marija Milovanović
Marija Milovanović
Bareni pirinač kao prilog i eto obroka iz kineske kuhinje!
04.03.2023 23:01
1
Prikaži sve komentare
Veca
Veca
Zdravija varijanta za pripremu piletine,bez suvišne masnoće
17.02.2023 17:32
1
Korisnik#308162
Korisnik#308162
Pohovana piletina sa susamom je uvek sjajan izbor
08.02.2023 18:24
Anonimni
Anonimni
Da pojasnim, jer neko je kazao "bez przenja" ali recept kaže da se meso pohuje i onda stavi u šta je od toga pravi recept? Ako želite da podelite nešto sa drugima, budite precizni i nemojte dozvoliti da vaši recepti budu nejasni i stoga oni koji ih probaju budu prevareni
02.03.2022 21:36
3
1
Prikaži sve komentare
Anonimni
Anonimni
vrlo nepracizan recept, ne daje suštinske podatke, te zvuči kao prevara
02.03.2022 21:33
4
Korisnik#229233
Korisnik#229233
Bas kao sto pise, nema prljanja, nema przenja, ukusni, brzo se spremaju i lako.
07.04.2019 15:07
3
1