Dupli čokoladni brauni

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
250
316
16/06/2017
"Duplo čokoladni brauni - za duplo više užitka i više osmeha"
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 022
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • čokolada - 2 šolje, rastopljena (300 g)
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • jaja - 3 komada, lagano umutiti
  • brašno - 3/4 šolje (110 g)
  • brašno - 1/4 šolje (35 g), sa praškom za pecivo
  • kakao - 1/3 šolje (35 g)
  • za beli fadž
  • maslac - 60 g
  • bela čokolada - 2 i 1/2 šolje, rastopljena (375 g)
  • kondenzovano mleko - konzerva od 400 g, (300 ml) zaslađeno
  • amareto liker - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Nauljite pravougaonu formu za pečenje od 23 cm, a nakon toga dno i strane prekrijte papirom za pečenje. Papir treba da bude preko strana bar 2 cm.

Istopite maslac u odgovarajućoj posudi i dodajte čokoladu. Mešajte na slaboj vatri, dok se masa ne ujednači i onda sve prebacite u posudu. Dodajte šećer i lagano umućena jaja, a nakon toga brašno i kakao. Smesu sipajte u pripremljeni kalup. Pecite u umereno zagrejanoj rerni oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu.

Za beli fadž istopite maslac sa čokoladom na slaboj vatri, a nakon toga dodajte kondenzovano mleko i liker. Mešajte dok smesa ne postane glatka i prelijte je preko braunija. Po želji, možete staviti malo istopljene čokolade odozgo i da uz pomoć štapića za ražnjić napravite šare.

Pokrijte kalup i stavite kolač u frižider, da se stegne. Nakon toga, izvadite kolač iz kalupa.

Probajte i Kakao brauni, Vegan brauni, Brauni sa čokoladom, Brauni sa orasima, Brauni sa lešnicima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar