Način pripreme
Umutimo kiselo mleko sa praškom za pecivo (1 kašičica), suvim kvascem (1 kašičica), soli (1 kašičica) i šećer (1 prstohvat). Sipamo ulje (1 supenu kašiku) i nastavljamo da mešamo.
Dodajemo umućeno jaje (1 komad) i mrvljeni sir (5-6 supenih kašika). Postepeno dodajemo i brašno, koliko je potrebno, da se dobije gustno, lepljivo testo, malo gušće od testa za kolač.
Ostavljamo testo na 35-45 minuta na toplom da nadođe.
Od gotovog testa uzimamo kašikom i sipamo u ugrejano ulje na umerenoj temperaturi. Pržimo uštipke sa svih strana, dok ne budu gotovi, sa svih strana mojaju imati zlatnu boju, okrećemo ih nekoliko puta u masti (pržimo u više masti).
Kad budu gotovi, vadimo ih rešetkastom kašikom i stavimo na rešetku da se osede. Serviramo sa kiselim mlekom ili jogurtom.