Način pripreme
Povrće operite i nasecite na srednje velike komade, a paradajz izrendajte. Karfiol skuvajte u bujonu od povrća.
U većem tiganju (ako imate tiganj za paelju, koristite njega) upržite sitno naseckani luk i beli luk oko 5 minuta. Dodajte šargarepu, boraniju, crvenu papriku i karfiol. Promešajte dobro i ostavite 10 minuta na vatri, uz povremeno mešanje.
Nakon toga dodajte tikvicu i kukuruz. Smanjite vatru i ostavite sve još oko 15 minuta. Dodajte narendani paradajz i pržite sve još 5 minuta. Dodajte biber i minut nakon toga dodajte pirinač.
Dobro promešajte drvenom kašikom da se sve dobro promeša. Šafran stavite u bujon od povrća i sve zajedno sipajte u paelju.
Promešajte ponovo veoma dobro i ostavite da se krčka oko 18-20 minuta - ne treba da ima bujona u jelu, ali ne treba da bude ni suvo.
Po želji, možete i paelju staviti u rernu da je zapečete, a možete dodati i drugo povrće - grašak, prethodno skuvani pasulj i drugo.