Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Tikvice iz rerne sa parmezanom

Tikvice iz rerne sa parmezanom

Tikvice iz rerne sa parmezanom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Ovo su najukusnije tikvice koje ste probali ili DA?"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • prezle - da se uvaljaju
  • so
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • beli biber
  • parmezan - 100 g, rendan
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mirođija - 2 - 3 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite tikvice. Isecite ih na kriške. Posolite i ostavite da se ocede.

Umutite jaja. Potopite tikvice u jaja, nakon toga u prezle i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pospite maslinovim uljem, parmezanom i belim biberom.

Pecite u ugrejanoj rerni, dok ne dobiju zlatnu boju.

Gotove tikvice servirajte sa gnječenim belim lukom i sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: