Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Tortelini sa fileom, pavlakom i parmezanom

Tortelini sa fileom, pavlakom i parmezanom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Tortelini sa fileom, pavlakom i parmezanom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ukusno jelo, koje nije za ljude slabog srca ili koji su na dijeti"

Potrebni sastojci

  • tortelini - 250 g
  • pavlaka - 200 ml za kuvanje
  • parmezan - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • file - 150 g, svinjski
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • sos
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte torteline prema upuststvu na pakovanju u posoljenoj vodi. U međuvremenu u maslinovom ulju propržite file, prethodno isečen na kockice, na kratko, koliko da upije maslinovo ulje.

Dodajte pavlaku i ostavite sos da se krčka na tihoj vatri oko 10 minuta, dok se ne zgusne. Dodajte topljeni sir, isečen na komade i parmezan.

Mešajte dok se ne dobije krem sos. Osecite skuvane torteline i dodajte ih u sos. Ako je sos mnogo gust, dodajte nekoliko supenih kašika vode, u kojoj ste kuvali torteline. Promešajte i servirajte tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: