Način pripreme
Pileće batake prokuvajte 15 minuta u šerpi sa 1 kašičicom soli i operite ih pod tekućom vodom.
Pečurke, koje ste prethodno naseckali, skuvajte u posebnoj šerpi oko 10-15 minuta, a nakon toga ih ocedite.
Naseckajte luk na sitno, narendajte šargarepu i stavite ih u tiganj sa 4-5 kašika ulja da se prodinstaju, a zatim im dodajte oceđene pečurke. Dodajte 1 kašičicu soli, prstohvat bibera i kurkume i 300 ml vode.
U pleh sipajte 300 g pirinča, dodajte luk, šargarepu i pečurke. Promešajte kašikom da se smesa ujednači i poređajte pileće batake.
Dolijte vodu da pokrije pirinač i batake. Možete dodati još malo soli i sitno naseckani peršun.
Stavite pleh u rernu uključenu na 180 stepeni i pecite oko 30-40 minuta.