Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Tikvice punjene patlidžanom i paradajz sosom

Tikvice punjene patlidžanom i paradajz sosom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Tikvice punjene patlidžanom i paradajz sosom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Letnje jelo sa neodoljivom aromom bosiljka - užitak za čula"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad, mali
  • čeri paradajz - 8 - 10 komada
  • skamorca - 100 g ili kačkavalj
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 prstohvat
  • biber - po ukusu
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • paradajz - 400 g (1 konzerva na kockice)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite povrće. Oljuštite i isecite patlidžan na male kockice. Malo posolite i ostavite sa strane dok pripremite drugo povrće.

Isecite tikvice na dva dela po dužini, i malom kašikom očistite unutrašnjost, pazite da ne napravite rupu kao na čamcu. Isecite luk na tanki polumesec, a čeri paradajz na male kockice.

Ugrejte jednu kašiku maslinovog ulja u dubokom tiganju i dinstajte luk i patlidžan oko 5 minuta. Dodajte unutrašnjost tikvica i čeri paradajz. Lepo promešajte, začinite biberom. Kuvajte oko 5 minuta i skinite sa vatre.

U posudi pomešajte paradajz na kockice sa jednom kašikom maslinovog ulja i bosiljka. Začinite sa malo soli i prstohvatom šećera. Na dno pleha sipajte paradajz, odozgo poređajte čamčiće od tikvica. Napunite ih nadevom od povrća.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Kad bude gotovo uključite gril na šporetu, pospite tikvice komadičima skamorce ili rendanog kačkavalja i pecite 5-10 minuta dok se ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: