Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Tikvice punjene pirinčem sa belim sosom

Tikvice punjene pirinčem sa belim sosom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Tikvice punjene pirinčem sa belim sosom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
09/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Sezona je tikvica - unesite malo raznovrsnosti uz ovaj recept za punjene tikvice pečene u rerni"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • biber
  • mirođija
  • tikvice - 2 komada
  • za sos
  • brašno
  • so
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • mirođija
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Upržite luk, šargarepu i pirinač dok on ne postane staklast, dodajte so, biber, mirođiju i unutrašnjost tikvica.

Pržite još malo i sipajte malo vode.

Ovom smesom napunite izdubljene tikvice, stavite ih u pleh za pečenje sa malo masnoće i vode, ubacite u rernu i pecite dok ne budu gotove.

Pripremite sos od uprženog brašna, soli, žumanca, 2 kašike kiselog mleka, mirođije i bibera.

Ovim sosom prelijte gotove punjene tikvice.

Poslužite punjene tikvice uz pirinač i beli sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: