Način pripreme
Odvojite belanca i žumanca. U žumanca dodajte 1/2 šećera u mutite dobro mikserom.
Nakon toga postepeno dodajte kiselo mleko, 6 kašika rastopljenog maslaca /preostali masalc se koristi da se namaže kalup za kuglof/, prosejano brašno sa praškom za pecivo i ponovo mutite dobro.
U gotovu smesu se dodaju belanca, umućena u sneg sa preostalim šećerom i vanilom. Promešajte i sipajte u namazan i brašno posut kalup za kuglof.
Voće se opere i dobro se očisti od listova, grančica i koštica. Uvalja se u šećer i dodaje u smesu.
Pecite u prethodnu ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuza. Možete proveriti kolač čačkalicom za zube, ako izađe suva, to znači da je gotov.
Sačekajte da se ohladi i okrenute u odgovarajuću posudu za desert i prelijte rastopljenom čokoladom.