Prženi škampi

05/07/2017
"Prženi škampi ili prosto rečeno - ukusno jelo u tanjiru "
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 342
  • Pregledi tokom meseca121
  • Pregledi tokom sedmice34
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • škampi - 400 g
  • beli luk - 4 čena, iseckan
  • maslac - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • limun - 2 komada, sveže isceđen sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite škampe, posolite i dodajte biber i 1/2 soka od limuna.

Nakon 20 minuta marinovanje, ugrejte mast i ulje i stavite škampe da se prže, dok ne postanu hrskavi.

Pred kraj prženja dodajte izgnječen beli luk, promešajte i skinite sa vatre. Servirajte škampe polivene sveže isceđenim sokom od limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar