Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Klasičan čizkejk sa jagodama

Klasičan čizkejk sa jagodama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Klasičan čizkejk sa jagodama
Fotografije: Diana Kostova
1 / 7
05/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
14
"Mek i harmoničan ukus, kao Mocartova sonata"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje od maslaca
  • krem sir - 500 g Filadelfija /može i drugi/
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • pavlaka - 500 g, kisela
  • vanila
  • kora od limuna - /pomorandže/
  • maslac - 50 g
  • jagode - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno kalupa za tortu sa dnom koje se otvara /26cm/ se sipa dobro samleven keks i posipa rastopljenim maslacem.

Dobro se pritiska i ostavlja na hladnom u frižideru. Sir Filadelfija se umuti sa jajima, šećerom, kiselom pavlakom i vanilom.

Dodaje se rendana kora limuna. Smesa se sipa u kalup preko keksa.

Peče se oko 1 vremena na 170 stepeni.

Kad se ohladi, odozgo se poređaju jagode ili drugo voće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: