Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa kajsijama

Kolač sa kajsijama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Kolač sa kajsijama
Fotografije: Djemile Cheshlieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Ponekad svi imamo potrebu za malo nežnosti i parčetom ukusnog kolača"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, veća
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 3 supene kašike ili sok od kompota iz kajsija
  • maslac - 140 g, rastopljen
  • kajsije - 3 komada, izgnječene na pire
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 vanilin šećer + kapljice esencije
  • kajsije - oko 10 komada
  • cimet - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom na mekan krem i polako dodajte sveže mleko i iznječene kajsije. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i postepeno dodajte u smesu od jaja, zajedno sa mekanim maslacem.

Nakon toga dodajte i pomešajte sa vanilom i vanilin šećerom. Sipajte smesu u pleh, obložen papriom za pečenje, sa ivicama koje se otvaraju, odvojite nekoliko supenih kašika smese.

Odozgo poređajte kajsise, očišćene i isečene na pola. Ako su zrelije i sočnijte možete ih pomešati sa malo prezle. Iznad poređanih kajsija sipjate po želji odvojenu smesu, prethodno pomešanu sa malo vode.

Tako pripremljen kolač sa kajsijama se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite da li je gotovo tako što ćete staviti čačkalicu i izađe suva znači da je kolač gotov.

Ostavite kolač sa kajsijama da se ohladi i izvadite iz kalupa. Po želji pospite sa malo prosejanog šećera u prahu i cimeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: