Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom na mekan krem i polako dodajte sveže mleko i iznječene kajsije. Prosejte brašno sa praškom za pecivo i postepeno dodajte u smesu od jaja, zajedno sa mekanim maslacem.
Nakon toga dodajte i pomešajte sa vanilom i vanilin šećerom. Sipajte smesu u pleh, obložen papriom za pečenje, sa ivicama koje se otvaraju, odvojite nekoliko supenih kašika smese.
Odozgo poređajte kajsise, očišćene i isečene na pola. Ako su zrelije i sočnijte možete ih pomešati sa malo prezle. Iznad poređanih kajsija sipjate po želji odvojenu smesu, prethodno pomešanu sa malo vode.
Tako pripremljen kolač sa kajsijama se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite da li je gotovo tako što ćete staviti čačkalicu i izađe suva znači da je kolač gotov.
Ostavite kolač sa kajsijama da se ohladi i izvadite iz kalupa. Po želji pospite sa malo prosejanog šećera u prahu i cimeta.