Klasične punjene paprike

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
708
901
06/07/2017
"Želeli smo da ih nazovemo naj, naj, najukusnije klasične punjene paprike, ali bilo bi previše dugačko, zato smo ih jednostavno nazvali klasične punjene paprike"
Priprema50 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno130 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 396
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting3 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i čenove belog luka na sitno, šargarepu narendajte. U vrelom ulju propržite luk dok ne postane prozračan, dodajte mu šargarepu i beli luk, propržite i njih.

Dodajte u povrće mleveno meso, koje ste pomešali sa malo vode, dinstajte dok se ne dobiju mrvice. Dodajte im opran i očišćen pirinač, dolijte malo vode i dinstajte dok ne bude polu gotovo i dok voda ne ispari.

Sklonite smesu sa ringle, dodajte jaje, promešajte, začinite alevom paprikom i mlevenim biberom i ako je neophodno - još soli.

Usitnite svež peršun i dodajte u smesu. Pomoću kašike napunite paprike, potopite otvore u brašno i poređajte u posudu za pečenje. Prelijte napunjene paprike uljem, dolijte vodu u posudu ili bujon od povrća i pecite u rerni dok ne bude gotovo.

Servirajte ispečene punjene paprike sa kiselim mlekom!

Nek vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar