Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Pogačice»Pogačice Sedi kući

Pogačice Sedi kući

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
1063229826
Pogačice Sedi kući
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 3
07/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Koga je strah od mirisa belog luka, da sedi kući, a vi pojedite koliko vam je volja od ove jedinstvene pogačice"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml
  • kvasac - 40 g
  • so - 1 kašika + 2 prstohvata soli za posipanje
  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • maslac - 125 g
  • mirođija - 1 kašika, sitno iseckana
  • beli luk - 5 čenova
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac aktivirajte sa 100 ml toplog svežeg mleka i dve kašike brašna. Sačekajte 15 minuta da se aktivira.

Brašno prosejte i napravite udubljenje u njemu. U udubljenje sipajte aktivirani kvasac, so, šećer, sirće, ulje i 300 ml svežeg mleka. Umesite srednje meko testo i ostavite ga na toplom da naraste.

Kada je testo naraslo, uzimajte po malo od njega. Razvlačite uske dugačke trake, premažite ih obilno uljem i uvrtite ih kao fitilj.

Nakon toga trake nasecite na jednake komade. Poređajte ih u pleh premazan maslacem. Ostavite ih da dodatno narastu i kada je gotovo, pecite ih u lagano zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

U maloj posudi promešajte mirođiju, preostali maslac, prethodno presovane čenove belog luka i 2 prstohvata soli. Kada ih izvadite, dok su još pogačice vruće, premažite ih smesom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: