Šareni rolat sa karamel glazurom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
10/07/2017
"Dva rolata neće biti dovoljna da se zasladite ovim ukusnim dezertom Ali dužni ste da probate "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 626
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 3 - 4 šolje
  • kafa - 1 kašika, skuvana
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kakao - 1 ravna kašika
  • krem
  • sveže mleko - 400 ml
  • čokoladni krem - 1 paket bez kuvanja
  • bademi - narendani
  • kisela pavlaka - 2 - 3 kašike
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • šećerni sirup - 40 ml
  • viski - 1 čašica
  • karamel glazura - 1 pakovanje, gotova
  • šećerna dekoracija - za posipanje
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

U posudi se mikserom umute jaja sa šećerom i skuvanom kafom. Dodaje se brašno prosejano s praškom za pecivo i vanilom, promeša se u glatku smesu za biskvit. Odvoji se jedna šolja smese i promeša se s kakaom.

Sipa se bela smesa na papir u široku posudu za pečenje. Odozgo se naprave lente od smese s kakaom. Drvenim šišom se pređe preko lenti, da se dobije šara. Pečemo do suve čačkalice u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, izvadi se na blago vlažnu krpu i uvijemo u rolat.

Pripremi se šećerni sirup od 40 ml vode i 3 kašike šećera, dodaje se i viski za aromu. Sklanja se hartija za pečenje i razvija se kora. Četkom se blago namaže sirupom da se ne raspadne i mažemo kremom pripremljenim od hladnog svežeg mleka umućenog mikserom s paketom čokoladnog krema, šećerom u prahu i tečnom pavlakom.

Odozgo se pospe narendanim bademima i uvijamo u rolat. Priprema se karamel glazura po uputstvu i kašikom se glazira, posipamo šećernom dekoracijom i ostavljamo u frižider da se stegne bar dva sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar