Šareni rolat Stefani

Radomira MihailovaRadomira Mihailova
Šegrt
3913267
Šareni rolat Stefani
Fotografije: Radomira Mihailova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Što šarenije, to ukusnije - tako su govorili stari ljudi, a oni su se razumeli u đakonije"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - oko 700 g, svinjsko
  • šaragrepa - 1 srednja (skuvana)
  • jaja - 2 komada, kuvana
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • začini - za mleveno meso (po ukusu)
  • so
  • kumin
  • čubar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Veliki list folije ili dva spojena lista mažemo uljem i raspoređujemo u pravougaonik začinjeno mleveno meso.

Na sitno rende narendamo jaja, šargarepu i krastavčiće, prskajući ih ravnomerno u slojevima preko celog mlevenog mesa.

Pomoću folije podižemo jedan kraći kraj i uvijamo pažljivo u rolat (samo mleveno meso, bez folije :) ) uvijamo folijom i prebacujemo u odgovarajuću posudu za pečenje. Pečemo oko 40 minuta.

Ako želite da je rolat zapečen odozgo odvijte foliju desetak minuta ranije. Pečemo u umerenoj rerni na oko 180 stepeni.

Sečemo na kriške i serviramo sa odgovarajućim garnirungom kao što je krompir pire ili neka vrsta salate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: