Vazdušaste domaće zemičke

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
11/07/2017
"Hoćete li da se zajedno podsetimo ukusa vazdušastih domaćih zemički?"
Priprema60 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno85 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 038
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 260 ml, topla
  • šećer - 50 g
  • sveži kvasac - 20 g
  • so - 1 ravna kašičica
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 500 g
  • za premazivanje
  • voda - 50 ml
  • brašno - 1 kašičica
  • seme maka
  • za sjaj
  • voda - 50 ml
  • med - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U toploj vodi rastvorite šećer i kvasac i ostavite na 5 minuta na toplom mestu. Nakon toga dodajte ulje i prethodno promešano brašno i so, zamesite meko testo, pokrijte ga providnom folijom i ostavite na toplom da udvostruči zapreminu.

Naraslo testo podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo razvucite u tanak pravougaonik dimenzija 30x13 sm i umotajte ga u rolat sa šire strane. Poređajte rolate u pleh prekriven papirom za pečenje.

Stavite pleh na toplom mestu oko 30 minuta, a nakon toga premažite rolate sa prethodno pripremljenom smesom od vode, brašna i makovog semena. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta.

Izvadite ispečene zemičke i premažite ih vrućom medenom vodom, pokrijte ih na 10 minuta. Mekane su i veoma ukusne. Probajte, podelite i komentarišite!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar