Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Meze»Pohovane školjke

Pohovane školjke

tintin
Početnik
284
Pohovane školjke
Fotografije: Stanislava Armyanova
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"I miris mora se osetio ..."

Potrebni sastojci

  • školjke - 2 kg
  • vino - 1/2 šolje
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • ulje - 4 kašike
  • peršun - 1 kašika / naseckan/
  • so - 3 prstohvata
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 3 kašike
  • soli - 3 prstohvata
  • prezle - za uvaljivanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprane i očišćene školjke kuvajte u malo posoljene vode, dok se ne otvore. Izvadite meso iz školjki i očistite ga.

Stavite meso školjki u marinadu od vina, limunovog soka, peršuna i soli da odstoje oko 30 minuta.

Za to vreme pripremite smesu za pohovanje. Umutite jaja sa svežim mlekom, brašnom i posolite. Gustina testa treba da bude kao testo za palačinke.

Potopite meso školjki u smesu i nakon toga ih uvaljajte u prezle. Pržite u ulju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: