Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ćevap»Jagnjeći kebap sa patlidžanom

Jagnjeći kebap sa patlidžanom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Jagnjeći kebap sa patlidžanom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Uvek smo zamišljali da perfektno jelo ima fantastičan ukus, očaravajući izgled i plave patlidžane. Da, sigurno je tajna u plavim patlidžanima"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • jagnjeće meso - 500 g
  • crni luk - 2 glavice
  • paradajz - 4 komada
  • paprika - 2 komada
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • voda - 2 čaše, topla
  • ulje - za prženje patlidžana
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžane kao zebru i nasecite ih na kolutove debljine 1 cm. Potopite ih u posoljenu vodu na 30 minuta (2 kašike soli na 1.5 l vode).

Nasecite meso na sitne komade i upržite ga u maslinovom ulju, dodajte sitno naseckani luk i dinstajte oko 10 minuta. Posolite, dodajte cimet, biber i sitno iseckane paprike i paradajz.

Prelijte vrućom vodom i kuvajte jelo oko 30 minuta na slaboj vatri bez mešanja.

Ispržite oceđeni patlidžan u vrelom ulju i ocedite ih na kuhinjskom papiru.

Poređajte patlidžan na dno pleha i pokrijte ih mesom. Pecite kebap u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta i ostavite ga u isključenoj rerni još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: