Zec punjen povrćem

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18762
15/07/2017
"Skočio zeka u pleh, pozvao pirinač i pečurke za prilog i dva sata su se lagano pekli do savršenstva "
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano182
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i osušite zeca. Na sitno naseckajte pečurke i šargarepu i prodinstajte ih u tiganju na ugrejanom ulju. Dodajte na sitno naseckani mladi luk i beli luk. Dobro promešajte. Dodajte so, biber i čubar po ukusu.

Dobro promešajte povrće sa začinima. Dodajte pirinač na nekoliko minuta ili dok ne dobije staklastu boju. Skinite sa vatre. Nauljite odgovarajući pleh.

Premažite zeca sa malo maslaca ili ulja i dodajte začine po ukusu (so, biber, aleva paprika). Napunite zeca sa delom smese, a ostatak stavite u pleh.

Dodajte oko 3, 3, 5 šolja vode i umotajte u foliju. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni. Kada je meso gotovo, skinite foliju da se zapeče i dobije prijatnu boju.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar