Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec punjen svežim kupusom

Zec punjen svežim kupusom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Zec punjen svežim kupusom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
7
"Zec voli kupus - u bukvalnom i sasvim prenesenom kulinarskom smislu"

Potrebni sastojci

  • zec - 2 kg, sa iznutricama
  • kupus - 3 kg
  • ulje - 250 ml
  • paradajz - 400 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno natopite zeca u hladnoj vodi, nakon toga ga osušite i posolite iznutra ka spolja.

Izdinstajte u zagrejanoj masoći iseckan luk na sitno, zatim kupus i pospite alevom paprikom i solju.

Jedan deo kupusa pomešajte sa prethodno skuvanim i isečenim zečijim iznutricama, sitno isečenim paradajzom, belim lukom i biberom.

Napunite zeca ovom smesom, zašijte ga, stavite ga u namazanu posudu za pečenje i pokrijte preostalim kupusom. Ispecite dok ne bude gotov u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: