Način pripreme
Brašno, šećer u prahu, hladni maslac, jaje i hladnu vodu umesite u testo. Uvijte testo u foliju i ostavite ga u frižider na 15 minuta.
Razvucite testo u koru malo veću od kalupa za pitu. Stavite testo u kalup u razvucite ga po dnu i zidovima. Izbušite testo viljuškom i pecite ga na 180 stepeni oko 15 minuta.
Krem pripremite od mleka i šećera, koje promešate u šerpi, ugrejete ih i u tankom mlazu im dodate umućena žumanca sa skrobom i malo mleka.
Kuvajte dok se ne zgusne i na kraju dodajte sok i koru od limuna. Krem sipajte preko kore i pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
Belanca umutite sa prstohvatom soli i šećerom do čvrstog snega. Sipajte preko krema i pitu vratite u rernu na još 10 minuta, dok belanca ne dobiju lako braonkastu boju.