Boranija sa krompirom

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
17/07/2017
"Neverovatno ukusno iznenađenje od povrća za sve ljubitelje vegetarijanske kuhinje!"
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 042
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U veću posudu stavite sitno naseckani luk, šargarepu i papriku i prodinstajte ih. Pospite alevom paprikom, promešajte i dolijte malo tople vode.

Sipajte oljuštene i naseckani krompir i ostavite jelo da se krčka oko 10 minuta.

Narendajte paradajz i dodajte ga u šerpu, promešajte i dodajte 1-2 šolje vruće vode. Poklopite i ostavite da se kuva 10-15 minuta, a nakon toga dodajte grašaki boraniju.

Posolite po ukusu, pospite sitno naseckanom nanom. Boranija sa krompirom treba da se krčka dok povrće ne omekša.

Malo pre nego što jelo skinete sa vatre, dodajte naseckani beli luk, ostavite da se prokuva još 5-10 minuta i skinite sa vatre. Promešajte sa sveže naseckanom mirođijom ili peršunom.

Ako vam se čini da je sos redak, možete dodati 1 kašiku brašna rastvorenu u malo vode.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar