Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Boranija sa krompirom i lukom

Boranija sa krompirom i lukom

Boranija sa krompirom i lukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Posna boranija i krompir - jedemo ovo jelo često, često"

Potrebni sastojci

  • boranija - 500 g, zamrznuta
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • paradajz pire - 2 - 3 kašike
  • paprika - 1/2 komada, crvena + 1/2 komada, zelena
  • beli luk - 2 čena
  • čubar
  • kurkuma
  • majčina dušica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite paprike, luk i šargarepu. Stavite ih u ekspres lonac zajedno sa 2 kašike ulja ili maslinovog ulja. Izdinstajte.

Za to vreme oljuštite i isecite na krupno krompir. Stavite u lonac zajedno sa boranijom. Ostavite nekoliko minuta. Posle dodajte paradajz pire i paradajz. Sipajte vodu i začinite.

Beli luk, prethodno oljušten isecite na sitno. Stavite i njega u povrće. Zatvorite lonac. Nakon što se podigne pritisak kuvajte deset minuta i ispustite paru.

Otvorite, prebacite boraniju sa krompirom u đuvečaru.

Pecite posnu boraniju 40 minuta na 200 stepeni.

Nakon što je boranija sa krompirom i lukom gotova sačekajte da se ohladi i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: