Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele Bolonjeze

Taljatele Bolonjeze

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Taljatele Bolonjeze
Fotografije: Rositsa Petrova
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
4
"Taljatele sa aromom, koja će vas odneti u srce Rima!"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 500 g
  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • crni luk - 1 glavica, velika
  • celer - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • sok od paradajza - 500 ml
  • crno vino - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje
  • origano - osušen, po ukusu
  • peršun - 1 kašika, iseckan
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk, beli luk, celer i 1 šargarepu po želji i naseckajte ih na sitno. Ugrejte maslinovo ulje i stavite ih da se uprže.

Kada povrće omekša, dodajte mleveno meso i mešajte da se razbije na mrvice. Dolijte malo crnog vina i sačekajte da ispari. Dolijte paradajz sok, pospite origano i ostavite da se krčka, dok se tečnost ne smanji.

Skuvajte taljatele u posoljenoj vodi, na osnovu upustsva sa pakovanja. Kada su al dente, ocedite ih i podelite u tanjire. Prelijte sosom svaki tanjir, pospite sa malo parmezana po želji i odozgo stavite naseckani peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: