Srećne kornjače od mlevenog mesa

23/07/2017
"Efikasno predjelo od mlevenog mesa, sa kojim ćete pokupiti ovacije gostiju "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano522
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa začinima koje volite - čubar, biber i so. Ako želite dodajte i luk i alevu papriku.

Viršle rasecite, krajeve koristite za glavu, a dugi deo isecite na dva dela po dužini i isecite na oko 6 cm, da napravite kornjači noge.

Rasecite nožem obli deo koji namenjen je za glavu, tako će se kada se peče otvoriti i dobićemo usta. Druge komade koji su za noge rasecite na 3 mesta za prste. Skuvajte jaja i isecite na dva dela.

Kisele krastavce sitno iseckajte. Uzmite jednu polovinu jajeta i stavite malo parče krastavca i uvite mlevenim mesom, oblikujte kao obli deo kornjače, napred stavite komad viršle za glavu i sa strane noge.

Gotove kornjače pecite u rerni dok se mleveno meso ne stegne, nakon toga izvadite i stavite komad kačkavalja. Vratite u rernu samo da se kačkavalj rastopi.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar