Način pripreme
1. Sos Marinara
U dubljoj šerpi ugrejte maslinovo ulje na srednju temperaturu. Dodajte sitno naseckani crni luk i dinstajte ga dok ne omekša. Dodajte narendani beli luk i ostavite da se prži nekoliko minuta uz mešanje. Dodajte origano, paradajz sos, so, biber i vodu. Ostavite da se krčka oko 20 minuta na umerenoj vatri uz povremeno mešanje. Nakon toga, sos skinite sa vatre i ostavite na stranu.
2. Patlidžani
U posudu razbijte jaja, doajte biber, so, krupno naseckan bosiljak, narendani parmezan. Promešajte viljuškom.
Patlidžan očistite i oljuštite, ali ostavite koru na nekim mestima. Nasecite patlidžan na kriške debljine oko 1/2 cm. Kriške uvaljajte u brašno, u smesu sa jajima i ispržite ih na 180 stepeni do zlatne boje. Ostavite ih da se ocede od viška masnoće na ubrusu.
Mocarelu (može biti i dimljena), nasecite na kriške.
Preko kriške gotovog patlidžana stavite 2 koluta mocarele, 2 lista bosiljka i poklopite drugom kriškom plavog patlidžana.
Ovako napravljene sendviče poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih na 200 stepeni samo 7 minuta.
Izvadite iz rerne. U tanjir stavite 2 kašike Marinara sosa, a preko njega stavite plavi patlidžan. Ukrasite listovima bosiljka.