Način pripreme
1. Otopite na pari maslac i čokoladu zajedno, pa ih ostavite da se malo ohlade. Za to vreme sitno iseckajte orahe uz pomoć oštrog noža, a jagode (150 g) isecite na sitne komadiće.
2. U činiji umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete belu smesu. U tankom mlazu i pri neprestanom mućenju dodajte čokoladu.
3. Brašno zajedno sa raškom za pecivo prosejte direktno u činiju i mešajte malo dok ne dobijete homogenu mmesu od čokolade.
4. Na kraju dodajte vanilin šećer, orahe i jagode i nekoliko puta promešajte kašikom.
5. Smesu sipajte u tepsiju premazanu maslacem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni (sa ventilatorom) - 30 minuta.
6. Brauni isecite na kocke i poslužite ok je topao, ukrašen sa jagodama i garniran sa sladoledom po vašem izboru. Kontrast toplo - hladno daje jedinstveni šmek ovom desertu!
Savet: Ako ne možete odmah da poslužite i brauni se ohladio, stavite ga u mikrotalasnu da se zagreje. Posle promenite tanjir, jer će biti vruć, pa kada stavite sladoled, otopiće se pre vremena.
Uživajte u čokoladnim trenucima sa ovim neverovatnim desertom!