Teleći jezik u belom sosu

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
24/07/2017
"Neverovatan delikates - stvoren da impresionira i pruži pravo uživanje "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano549
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 1 komad
  • šampinjoni - 8 komada, krupni
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • špargla - 5 - 6 komada, sterilisane
  • mocarela - 1 pakovanje
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 5 - 6 zrna
  • biber - 10 zrna
  • univerzalni začin - 1 kašičica vegete
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezik dobro skuvajte u ekspres loncu oko 50 minuta. Dodajte dva lovorova lista, jednu kašičicu soli, zrna pimenta i biber. Kako biste lako ogulili kožu, dok je jezik još vruć, probodite ga viljuškom i držite ga tako pod mlazom hladne vode. Tako ćete najlakše rukom skinuti kožu.

Operite šampinjone, isecite ih na listiće i propržite ih u malo ulja. Kada su skoro gotovi, začinite ih vegetom.

Na kraju dodajte jedno pakovanje pavlake za kuvanje, sipajte i jednu kutlaču od bujona u kome se jezik kuvao, pa promešajte i ostavite da proključa.

Jezik isecite na komade i poređajte ih u vatrostalnu posudu. Preko prelijte sos od pavlake sa pečurkama.

Dodajte 5 - 6 struka marinirane špargle i 5 - 6 kriški mocarele. Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni i stavite vatrostalnu posudu sa jelom da se peče nekih 15 - 20 minuta.

Salata bi trebalo da bude miks od sveže zelene salate, radiča, ajsberga, krastavca, čeri paradajza i maslina.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar