Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Đevreci sa susamom i kiselim mlekom

Đevreci sa susamom i kiselim mlekom

Đevreci sa susamom i kiselim mlekom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ne postoji dete koje nekad nije želelo da odmah jede vruće đevreke sa susamom"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • voda - 1 i 1/2 šolja
  • maslac - 1 šolja, otopljeni
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • kvasac - 10 g, suv
  • brašno - oko 5 kašika
  • melasa - 1 kašika ili med
  • voda - 1 šolja
  • susam - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Dodajte šećer, kvasac i so. Sipajte mlaku vodu, maslac i kiselo mleko. Zamesit meko testo.

Ostavite ga sat vremena, da naraste.

Podelite ga na 8 loptica. Svaku lopticu razvijte i napravite rolnicu. Preklopite na pola i isprepletite. Napravite đevrek.

Pomešajte vodu i melasu. Ako nemate vodu, može i med.

Susam ispecite malo u suvom tiganju bez masti.

Đevreke potopite u sirpu, pa zatim u susam i poređajte ih u tepsiju, obloženu papirom za pečenje.

Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: