Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Povrće na seoski način

Povrće na seoski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Povrće na seoski način
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Sečete, stavljate nekoliko začina i nakon 20-30 minuta ova fantaija od povrća je gotova za jelo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada, manji
  • tikvice - 4 komada, manje bez semenki
  • šargarepa - 6 komada
  • beli luk - 7 čenova
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 8 - 10 supenih kašika ili maslinovo ulje
  • čubar - 2 kašičice
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ljuta crvena paprike - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se opere pažljivo, šargarepa se oljušti i iseče na krugove, tikvice se ne ljušte i iseku na krupnije komade.

Patlidžan se takođe ne ljušti, krupno se iseče i posoli, da se ocedi gorak sok. Kad prođe 15 minuta se opere tekućom vodom i ocede u cedilu. Luk se sitno iseče, beli luk na krupnije komade.

Pleh u kome se peče jelo se obilno pospmaslinovim uljem ili uljem, svo povrće se sipa u nju, pospe se solju, biberom, čubrom, majčinom dušicom, ljuta aleva paprika (ili krupno samlevene ljute paprike), ponovo mast i lepo se promeša.

Jelo se peče u umerno ugrejanoj rerni oko 20-30 minuta, s vremena na vreme se promeša drvenom kašikom.

Može se servirati odmah, ali kad je hladno je još ukusnije. Po želji možete posuti obilno sitno iseckanim peršunom, kad izvadite iz rerne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: