Hladni boršč sa cveklom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj19092
27/07/2017
"Top predlog za ručak - boršč sa cveklom i ... telećom kobasicom "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano212
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 5 komada
  • salama - 400 g, teleća
  • jaja - 4 komada
  • buljon - 1 1/2 l, teleći
  • peršun - 1 veza
  • mirođija - 10 grančica
  • so - 2 prstohvata
  • pavlaka - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu operite, stavite u vodu i kuvajte dok ne omekša. Oljuštite je i naseckajte na sitne kockice. Salamu naseckajte na kockice.

Jaja skuvajte, oljuštite i naseckajte na režnjeve. Mirođiju i peršun naseckajte na sitno.

U šerpu stavite cveklu, jaja, kobasicu, mirođiju, peršun i so i sve zalijte mlakim bujonom. Promešajte dobro i ostavite u frižider na 30 minuta.

Poslužite tako što u svaku porciju stavite i kašiku pavlake.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar