Kiparska svinjetina

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
27/07/2017
"Mekana svinjetina sa netipičnim, ali očaravajućim ukusom - ne možete a da ne probate "
Priprema25 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano386
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso očistiti od žila i naseći na komade.

U avanu sitno usitniti korijander. Sjediniti ga sa šećerom, solju i biberom, pa time natrljati meso. Ostaviti ga 4 sata, da upije začine na sobnoj temperaturi.

Zagrejati rernu na 160 stepeni. Na jakoj vatri zagrejati 2 kašike ulja u tiganju. Meso kratko upržiti i staviti ga u vatrostalnu posudu.

U tiganj dodati preostalo ulje i upržiti luk. Naliti vino, posoliti i pobiberiti, i ostaviti skoro da provri.

Meso preliti smesom od luka i vina, i prekriti. Peći 1 sat u rerni, dok meso ne omekša.

Servirati posuto svežim listovima korijandera.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar