Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Voćna torta sa kruškama

Voćna torta sa kruškama

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Voćna torta sa kruškama
Fotografije: Dora Grozeva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ovo ukusno jelo smo pripremili za manje od pola sata i gosti su se raspametili - ispadne neverovatno ukusno"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 285 g
  • puding - 1 kesica od vanile
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1 šolja + 1 šolja za kafu šećera
  • kruške - 700 g
  • malac - 60 g
  • rum - 2 - 3 supene kašike
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite kruške na tanke kriške. Karamelizuje se 1 kafena šoljica šećera, 60 g maslaca i dodaje se rum.

Priprema se puding po uputstvu na pakovanju.

Lisnato testo se razvlači u posudi u kojoj će se peći, na dno se stavlja papir za pečenje.

Krajevi se podižu malo po ivicama posude. Preko testa se sipa gotov puding.

Odozgo se poređaju karamelizovane kruške i prelivaju preostalim karamelom. Peče se u ugrejanoj rerni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: