Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl od jabuka sa kokosovim brašnom

Krambl od jabuka sa kokosovim brašnom

Krambl od jabuka sa kokosovim brašnom
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Znate da najukusniji krembl ima voćni nadev i hrskavu koricu, zar ne? A ovaj je savršen..."

Potrebni sastojci

  • za mrvice
  • maslac - 25 g, hladan
  • brašno - 45 g, belo
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • kokosovo brašno - 1 supena kašika
  • za nadev
  • jabuke - 1 zelena
  • voda - 2 supene kašike
  • med - 1 - 2 supene kašike zavisi koliko je jabuka kisela ili slatka
  • začini - po ukusu i po želji (za jabuku)
* merne jedinice

Način pripreme

Uključimo rernu na 180 stepeni.

Isečemo maslac na kockice i sipamo brašno u nega. Važno je da maslac bude hladan, da se dobiju lepe mrvice. Gnječimo prstima brašno i maslac dok se ne dobiju mrvice različite veličine. Dodajemo šećer u prahu i kokosovo brašno, ne mešamo rukama više, samo protresemoo posudu nekoliko puta, da se sve pomeša i stavljamo smesu u frižider.

Jabuke isečemo na male četvrtine debljine oko 0.5 cm. Stavljamo ih u tiganj na umerenu vatru zajendo sa vodom i medom i kuvamo oko 5-6 minuta dok ne upiju celu tečnost, često mešamo.

Sipamo jabuke na dno odgovarajuće posude i otavljamo sa strane 5 minuta da se ohladi.

Kad se malo ohladi, izvadimo mrvice iz frižidera i sipamo preko jabuka. Stavljamo u rernu i pečemo oko 35 minuta ili dok se ne dobije zlatna korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: