Način pripreme
Umesite meko testo od namirnica. Kvasac promešajte sa brašnom. Testo pokrijte i ostavite da naraste na toplom mestu oko 40 minuta.
Nakon 40 minuta premesite testo sa još malo brašna i napravite rolat od njega. Rolat podelite na 6 delova. Od svakog dela, rukama napravite dugačak fitilj. Njega presavijte po sredini a oba kraja uvrtite 2 puta.
Nakon toga, krajeve sklopite u sredini kruga. Kada ste napravili perece, jednu po jednu ih stavljajte u šerpu sa slanom vodom koja ključa. Držite ih u vodi tačno 40 sekundi.
Izvadite perece rešetkastom kašikom i poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Četkom ih premažite svežim mlekom i pospite ih sa malo morske soli.
Pleh stavite u hladnu rernu, koju uključite na 180 stepeni. Gotovi su nakon 40-45 minuta.