Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Pesto sa orasima i rikotom

Pesto sa orasima i rikotom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Pesto sa orasima i rikotom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Predjelo? Ne,to je kulinarska magija, koje ne možemo da se zasitimo"

Potrebni sastojci

  • orasi - pola šolje
  • maslinovo ulje - 5 kašika, esktra devičansko
  • beli luk - 1 kašičica, mleveni ili više
  • bosiljak - 12 velikih svežih listova, krupno isečeni (može i peršun)
  • rikota - 1 i po šolja, sir
  • limun - pola kašičice narendane kore
  • pekorino sir - 2 kašike, narendan, ili gran padano ili parmezan
  • morska so - po ukusu
  • biber - sveže mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite orahe na suvom tiganju i ostavite ih da se ohlade.

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju i porpržite beli luk na kratko.

Prebacite iseckane orahe, beli luk i bosiljak u blender i pasirajte dok ne postane glatko.

Dodajte rikotu, preostalo maslinovo ulje i narendanu koru limuna. Pasirajte ponovo.

Prebacite u posudu i promešajte s pekorinom i začinima po ukusu.

Tako pripremljen pesto do oraha i rikote možete da jedete sa pastom il na prepečenim kriškama hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: