Pesto sa orasima i rikotom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
31/07/2017
"Predjelo? Ne,to je kulinarska magija, koje ne možemo da se zasitimo "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano580
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • orasi - pola šolje
  • maslinovo ulje - 5 kašika, esktra devičansko
  • beli luk - 1 kašičica, mleveni ili više
  • bosiljak - 12 velikih svežih listova, krupno isečeni (može i peršun)
  • rikota - 1 i po šolja, sir
  • limun - pola kašičice narendane kore
  • pekorino sir - 2 kašike, narendan, ili gran padano ili parmezan
  • morska so - po ukusu
  • biber - sveže mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite orahe na suvom tiganju i ostavite ih da se ohlade.

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju i porpržite beli luk na kratko.

Prebacite iseckane orahe, beli luk i bosiljak u blender i pasirajte dok ne postane glatko.

Dodajte rikotu, preostalo maslinovo ulje i narendanu koru limuna. Pasirajte ponovo.

Prebacite u posudu i promešajte s pekorinom i začinima po ukusu.

Tako pripremljen pesto do oraha i rikote možete da jedete sa pastom il na prepečenim kriškama hleba.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar