Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Šarlota od jagoda sa musom od bele čokolade

Šarlota od jagoda sa musom od bele čokolade

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Šarlota od jagoda sa musom od bele čokolade3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Nadamo se da je bar rođendanac uspeo da dune svećice pre nego što zafale 3 parčeta ove bombe od jagoda s čokoladnim musom"

Potrebni sastojci

  • kore - 2 komada (gotove)
  • za čokoladni mus
  • bela čokolada - 200 g
  • pavlaka - 400 ml
  • maskarpone - 250 g
  • vanila - 1 kapsula
  • želatin - 1 paketić
  • za jagode
  • jagode - 250 g
  • šećer - 3 kašike
  • voda - 100 ml
  • želatin - pola paketa
  • za šećerni sirup
  • šećer - pola šolje
  • voda - tri četvrtine šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo 1 paketić želatina u 50 ml hladne vode na 10 minuta.

Zagrejemo 200 ml pavlake dok ne provri i prelijemo njom izlomljenu belu čokoladu. Promešamo dok se ne dobije ujednačena smesa.

Stavljamo želatin u posudu da se rastopi na pari, i kad postane prozračan dodajemo ga u čokoladni krem dok je još topao. Nakon toga dodajemo maskarpone i vanilu i mešamo dok krem ne postane gladak. Ostavljamo da se ohladi.

Mutimo preostalu pavlaku (200 ml) mikserom i dodaje iz nekoliko puta u ohlađen krem.

Natopimo pola paketića želatina u 4-5 kašika vode.

Isečemo jagode i stavljamo ih u kaserolu zajedno s vodom i šećerom. Kuvamo 5 minuta. Sklanjamo s ringle i nakon 2-3 minuta dodajemo želatin. Ostavljamo da se ohladi do sobne temperature.

Podelimo krem na dva dela i u jednu polovinu dodajemo jagode.

Ostaje samo da skuvamo šećerni sirup, ako želimo da su kore prelivene. Mešamo šećer i vodu i kuvamo nekoliko minuta.

Ređamo tortu u posudu s ivicom koja se skida, dok započinjemo korom, sirupiramo, beli čokoladni mus, ponovo kora, sirupiramo i na kraju krem sa jagodama.

Stavljamo tortu u frižider na nekoliko sati.

Ukras je po želji. Ja sam isekla nekoliko jagoda i istopila na vodenoj pari 1 crnu čokoladu, ali to je samo ideja. Svako može da improvizuje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: