Način pripreme
Natopimo 1 paketić želatina u 50 ml hladne vode na 10 minuta.
Zagrejemo 200 ml pavlake dok ne provri i prelijemo njom izlomljenu belu čokoladu. Promešamo dok se ne dobije ujednačena smesa.
Stavljamo želatin u posudu da se rastopi na pari, i kad postane prozračan dodajemo ga u čokoladni krem dok je još topao. Nakon toga dodajemo maskarpone i vanilu i mešamo dok krem ne postane gladak. Ostavljamo da se ohladi.
Mutimo preostalu pavlaku (200 ml) mikserom i dodaje iz nekoliko puta u ohlađen krem.
Natopimo pola paketića želatina u 4-5 kašika vode.
Isečemo jagode i stavljamo ih u kaserolu zajedno s vodom i šećerom. Kuvamo 5 minuta. Sklanjamo s ringle i nakon 2-3 minuta dodajemo želatin. Ostavljamo da se ohladi do sobne temperature.
Podelimo krem na dva dela i u jednu polovinu dodajemo jagode.
Ostaje samo da skuvamo šećerni sirup, ako želimo da su kore prelivene. Mešamo šećer i vodu i kuvamo nekoliko minuta.
Ređamo tortu u posudu s ivicom koja se skida, dok započinjemo korom, sirupiramo, beli čokoladni mus, ponovo kora, sirupiramo i na kraju krem sa jagodama.
Stavljamo tortu u frižider na nekoliko sati.
Ukras je po želji. Ja sam isekla nekoliko jagoda i istopila na vodenoj pari 1 crnu čokoladu, ali to je samo ideja. Svako može da improvizuje.