Način pripreme
Pileće grudi se prethodno skuvaju, a bujon se sačuva. Povrće se očisti. U šerpu se sipa maslinovo ulje i iseckan luk i dinsta 3-4 minuta.
Nakon toga se dodaju izgnječeni čenovi belog luka i sve se dinsta dok ne omekša oko 5 minuta. Prilikom mešanja se dodaje jedna supena kašika brašna, dodaje se paradajz pire, čili u prahu, oko 500 ml pilećeg bujona, svi začini i sitno iseckana paprika.
Ostavlja se na umerneoj vatri da se krčka oko 10-15 minuta, periodično se meša, da ne zagori.
U posudu se stavljajuu skuvani i krupnije isečene pileće grudi, dodaje se oceđen pasulj, korijander, peršun i izrendan Čedar, kao i deo sosa Enčilada. Promeša se.
Namažemo pravougaoni pleh 30/26 i prvo se posipa sa 3-4 supene kašike sosa Enčilada.
Na vrelom tiganju se zapeku tortilje sa obe strane. U svaku se stavlja po 2-3 supene kašike nadeva, uvija se kao palačinka i ređa u pleh jedna do druge. Preliva se sosom. Posipa se sa 100 g Čedar sira.
Peče se na 180 stepeni.
Napomena: U receptu paprika je ljuta, ali ja sam je zamenila sa slatkom, zato što je čili dovoljno ljut. Za bolji ukus i miris sam dodala Peperonino 2-3 prstohvata. Koristila sam i malje od ! 72 kašičice korijandera, svežeg, zato što imam mnogo jak miris i posebno ukus.
Tortilje su gotove i kupljene pretodno, ali možete i napraviti samo. Jelo je jako i ljuto i ne preporučuje se deci.