Način pripreme
U posudi pomešajte suve sastojke i ostavite sa strane do trenutka kad vam zatrebaju. Izrendajte očišćenu bundevu, dodajte i šećer, vanilin šećer i stavite da vri na tihoj vatri, dok ne ispari sok - oko 10-15 minuta. Podelite na 5 jednakih delova.
Uzmite jednu koru i namažite je rastopljenim maslacem i pospite sa 2 supene kašike suve smese. Uzmite drugu koru, stavit eje preko prve i ponovo namažite maslacem i pospite sa 2 supene kašike suve smese.
Uzmite treću koru, namažite maslacem i pospite sa jednim od 5 delova smese od bundeve. Uvijte u rolat po dužoj strani i stavite u pravougaoni namazan pleh.
Tako uradite i sa preostalim korama, isecite bundevaru na male komade i prelijte sa preostalom mašću. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Pečenu bundevaru ostavite da se potpuno ohladi. Pripremite preliv za to vreme, pomešajte šećer i vodu i stavite na vatru da provri, 5 minuta posle toga prelijte hladnu bundevaru vrelim sirupom. Ostavite da se potpuno oladi i servirajte.