Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Paprikaš od patlidžana

Paprikaš od patlidžana

Draga MishevaDraga Misheva
Šegrt
244123
Paprikaš od patlidžana
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Sjajan predlog za sve koji nameravaju da poste ili jednostavno vole posna jela"

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 3/4 kilograma
  • masnoća - pola šolje
  • luk - 4 - 5 glavica
  • brašno - 1 kašika
  • paradajz - 4 - 5 komada, crveni
  • beli luk - pola glavice
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se oljušti i iseče na kocke. Nakon toga se proprži u masnoći.

Iseče se luk na sitno i takođe se proprži dok ne omekša. Dodaje se brašno i kad se i ono zaprži stavljamo paradajz iseckan na sitno.

U dobijenu zapršku se dodaje proprženi patlidžan, pola belog luka i začini.

Druga polovina belog luka se promeša s malo sirćeta. Kad je paprikaš izdinstan, sipamo ga u posudu za pečenje i posipamo smesom od sirćeta. Peče s dok ne bude gotovo u jakoj rerni.

Po želji se pred serviranje pospe svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: